Haluatko sijaiskodiksi Kallan esylle?

Sijaiskodin homma ei ole vain kivan kissan kanssa olemista. Sijaiskotia kaipaavat kissat eivät ole vielä syystä tai toisesta luovutuskunnossa.

Kissa saattaa tarvita sosiaalistamista tai hoitoa, ennen pysyvää kotia. Kissa saattaa viihtyä sohvan alla useammankin viikon aluksi, eli joustavuutta ja pitkää pinnaa vaaditaan.

Sijaiskodin pitäjäksi voi ryhtyä ihminen, jolla on säännölliset elämäntavat (ei esim. matkatyötä).

Kissat vaativat päivittäistä hoitoa ja sijaiskodin pitäjän pitäisi olla luotettava ja turvallinen kontakti kissoille. Kodin on oltava myös fyysisesti turvallinen. Lasitettu tai verkotettu parveke, tuuletusikkunoissa suojat ym. Myös siisteyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota, kun kyseessä populaatiotaustaiset sijoituskissat.

Omasta terveydestä on myös pidettävä huolta esim. jäykkäkouristusrokotus on hyvä olla voimassa.

Koska yhdistyksellä ei ole mahdollista korvata löytökissojen aiheuttamia vahoinkoja henkilölle, asunnolle tai irtaimistolle on hyvä miettiä omia koti- ja henkilövakuutuksiaan.

 

Sijaiskodin olisi myös hyvä pystyä itse viemään kissa tarvittaessa eläinlääkäriin ja antaa tarvittava hoito. Hanskat ja haavi on  hyvä lisä jokaisessa sijaiskodissa.

Erityisesti kaivataan sijaiskoteja, jotka voivat ottaa kissoja vastaan hyvin nopealla aikataululla ja myös kissoja suoraan talteenotoista. Eli ihmisiä, joilla eristystilat leikkaamattomille, rokottamattomille ja hoitoa vaativille kissoille.

Kallan esy maksaa eläinlääkärikulut.

Ruokaa ja hiekkaa pyritään jakamaan kaikkiin sijaiskoteihin mahdollisuuksien mukaan.

Hiekkiksiä, leluja, ruokakippoja ym. löytyy myös jaettaviksi sijaiskoteihin.

 

Sijaiskotien kanssa tehdään kirjallinen sopimus.

Vakisijaiskodit auttavat ja neuvovat uusia sijaiskoteja, joten yksin ei kukaan jää. Mutta myös vakisijaiskodeilla on kissoja hoidettavina, joten sijaiskodin toivotaan olevan omatoiminen esim. tiedon etsinnässä. Ruoka- ja hiekkatarpeista ym. tulee myös itse pitää huolta ja noutaa niitä sovituista paikoista.

 

Ota yhteyttä kallanesy@gmail.com ja kerro mahdollisimman hyvin millainen sijaiskoti sinulla olisi kissoille