Lila on arviolta 1-2 vuotias kaunis tyttö. Sisäsiisti, leikattu, rokotettu. sirutettu ja madotettu. Lilalta jouduttiin poistamaan oikea kulmahammas joka oli pahasti lohjennut. Lila on loukutettu ja historia on tuntematon, todennäköisesti Lila ei ole viettänyt kovin paljon aikaa ihmisten kanssa ennen sijaiskotia. Sijaiskodissa Lila on edistynyt kovasti kaikkea pelkäävästä arasta neidistä reippaaksi leikkijäksi. Sylikissaksi Lilasta ei vielä ole. Lila pyörii ruoka-aikaan vaativasti jaloissa ja ruokailun aikana häntä saa myös silittää, mutta ei muulloin. Liialliset lähentely-yritykset Lila torjuu perääntymällä tai antamalla tassua joko kera kynsien tai ilman.Lila on hyvin energinen kissa ja vaatiikin kovasti leikittämistä ja aktivointia. Painit ja rallitukset onnistuvat hyvin Irmeli-kissan kanssa joka tuli samaan aikaan sijaiskotiin.

Lila sopii kotiin jossa on tasavertainen leikkikaveri ja ihminen jolla on kokemusta aroista kissoista, paljon aikaa leikittää häntä ja kärsivällisyyttä jatkaa alkanutta kesyyntymisprojektia. Lila ei sovi perheeseen jossa pieniä lapsia.

 

Irmeli on arviolta 2-3 vuotias rauhallinen ja suloinen tyttö. Irmeli oli alkuun myös arka tullessaan sijaiskotiin. Kuitenkin nopeasti alkoi reipastua ja seurata ihmisten touhuja. Irmeli ei myöskään tykkää ihmisen koskettelusta vaikka muuten onkin reipas ja utelias. Leikit Lilan kanssa ovat välillä hyvinkin railakkaita. Irmeli on leikattu, rokotettu, sirutettu ja madotettu.Lila ja Irmeli hakevat mielellään yhteistä kotia jossa jatketaan hyvin alkuun saatua kesytystä kotikissaksi. Kissat luovutetaan vain sisäkissoiksi.