Kissaa vailla?

Kyllähän niitä kissoja on pilvin pimein, kaikkiin yhdistyksiin tulee ovista ja ikkunoista kissoja, niin että kaikille pitäisi riittää.

Ei, ei ja ei

Kissoja on paljon, meilläkin. Se, että kissoja on paljon ei suinkaan tarkoita, että niitä jaellaan jokaiselle kissaa tahtovalle. Kissa on lemmikkieläin, jolle valitaan koti. Jokainen kissa ansaitsee hyvän kodin.

Tässä pari juttua, joita kannattaa miettiä ennenkuin alkaa kissaa hankkimaan.

1) Kissan ravinto. Kissa tarvitsee mahdollisimman lihapitoista ravintoa, kissa ei tarvitse viljoja ja sokeria. Netistä löytyy todella paljon tietoa kissan ravinnosta. Se maitokaupan kissanmuona ei suinkaan aina ole parasta saati halvinta. Kissa ansaitsee hyvää ja sopivaa ravintoa. Ihan kuin koirat tai muut lemmikit. Kissan hyvinvointiin kuuluu sopiva ravinto.

2) Kissa on vaativa eläin. Kissa tarvitsee huomiota ja hoitoa siinä missä koirakin. Kissalla ei ehkä ole samanlainen miellyttämisen tarve, kuin koiralla, mutta se ei suinkaan ole itse itsestään huolta pitävä karvakasa, jota voi silloin tällöin silitellä. Kissaa pitää leikittää ja aktivoida, kissan terveydestä pitää pitää huolta. Onhan sinulla aikaa kissalle?

3) Kissaa ei voi jättää loman ajaksi yksin kotiin. ( Näin on ennen kyllä tehty, mutta se oli typeryyttä tai tiedon puutetta). Kissasta on pidettävä huolta, kissan luona on päivittäin käytävä hoitaja tai kissa pitää viedä hoitolaan. Parasta toki olisi, jos kissa pääsee mukaan reissuun.

4) Kissa saattaa tulla hyvinkin kalliiksi. Kissan adoptoiminen/ostaminen maksaa. Laadukas ruoka, kuten myös hiekka maksaa. Mutta suurin menoerä taitaa olla eläinlääkäri. Päivystykseen voi hyvinkin huveta tonneja. Miten aiot varautua tähän? Suunnitelma on hyvä olla.

5) Sopiiko kissa tähän elämäntilanteeseen? Onko tulossa suuria muutoksia, perheenlisäystä tai muutto. Oletko lähdössä töihin tai opiskelemaan toiselle paikkakunnalle tai jopa ulkomaille.

Mahtuuko kissa mukaan myös muutoksissa.

Odottamattomia tapahtuu aina ja kaikkeen ei voi varautua.

Mutta onhan kissalle tiedossa loppuelämän koti?

No mutta jos sitten vieläkin on intoa siihen kissaan. Ota selvää ja tutki. Tietoa löytyy nykyään paljon.

Haluatko rotukissan kasvattajalta vai maatiaiskissan esyltä? Otathan selvää pentutehtailusta ja tiedostat, että tutun tutun navetassa pesivästä pentueesta ei ole oikein ottaa kissaa.

Otathan selvää, että kissa on hyvin hoidettu ja eläinlääkärin tarkastama.

Kun päädyt, että haluat meiltä sen kissan. Sivuillamme www.kallanesy.fi löytyy paljon hyödyllistä tietoa kuten myös adoptiolomake.adoptiolomake. Täytä lomake mahdollisimman hyvin, vastaa kysymyksiin muutakin, kuin joo ja ei.

Odotathan, harvoin samana päivänä saa vastausta.

Jos kuitenkin saat kissan muualta ja olet laittanut meille adoptiolomakkeen, niin laita vaikka sähköpostia (kallanesy@gmail.com) ja kerro asiasta, niin tiedämme poistaa hakemuksesi, emmekä tarjoa sinulle turhaan kissaa.

Kissat ovat suurimmilta osin populaatiosta, tämä tarkoittaa, että kissa saattaa olla sisäsiittoinen, on ollut huonolla ravinnolla, saattaa kantaa viruksia eikä välttämättä luota vielä ihmiseen.

Kissat tarkistaa eläinlääkäri, ne leikataan rokotetaan ja sirutetaan, silti emme voi antaa minkäänlaista terveystakuuta.

Jos haluaa tietynlaista väristä ja oloista kissaa saattaa odotusaika venyä pitkäksikin.

Tässä nyt jotain pientä, mitä kannattaa harkita ennen kissanottoa. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka paljon. Mutta nyt jo tuli paljon asiaa. Kiitos, että jaksoit lukea.